Ciastka orzechowo-czekoladowe – MK Gold Bread Mix

Ciastka orzechowo-czekoladowe – MK Gold Bread Mix

Lekko orzechowe z kawałkami czekolady, ciasteczka a’la pieguski.

Do przygotowania ciasteczek potrzebujemy:

  • Mieszanka MK Gold Bread Mix 30g
  • 1 jajko
  • 30g masła
  • 50g masła orzechowego crunchy
  • 50g erytrytolu
  • 100g mąki migdałowej
  • 50g gorzkiej czekolady min. 80%
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie ciaseczek:

  1. Rozpuścić masło, dodać do niego masło orzechowe, dokładnie wymieszać.
  2. Dodać erytrytol i jajko, do tak przygotowanej masy dodać suche składniki (mąka mgdalowa, sól, proszek do pieczenia, mieszankę MK Gold Bread Mix) dokładnie wymieszać wszystki składniki mikserem.
  3. Do tak przygotowanej masy dodać rozdrobnioną czekoladę.
  4. Formować kulki, po czym rozpłaszczyć na kształt ciastek.
  5. Piec w 180’C termoobieg, na kratce i papierze do pieczenia, czas pieczenia uzależniony jest od wielkości ciastek, czyli 15-30min.

Smacznego!

One Response to Ciastka orzechowo-czekoladowe – MK Gold Bread Mix