Lekko orzechowe z kawałkami czekolady, ciasteczka a’la pieguski.
Do przygotowania ciasteczek potrzebujemy:
- Mieszanka MK Gold Bread Mix 30g
- 1 jajko
- 30g masła
- 50g masła orzechowego crunchy
- 50g erytrytolu
- 100g mąki migdałowej
- 50g gorzkiej czekolady min. 80%
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie ciaseczek:
- Rozpuścić masło, dodać do niego masło orzechowe, dokładnie wymieszać.
- Dodać erytrytol i jajko, do tak przygotowanej masy dodać suche składniki (mąka mgdalowa, sól, proszek do pieczenia, mieszankę MK Gold Bread Mix) dokładnie wymieszać wszystki składniki mikserem.
- Do tak przygotowanej masy dodać rozdrobnioną czekoladę.
- Formować kulki, po czym rozpłaszczyć na kształt ciastek.
- Piec w 180’C termoobieg, na kratce i papierze do pieczenia, czas pieczenia uzależniony jest od wielkości ciastek, czyli 15-30min.
Smacznego!
Zrobiłam wszystko jak w przepisie ciasto nie było takie zwięzłe jak na zdjęciu zobaczymy co urośnie