Biszkopt – MK Gold Bread Mix

Biszkopt – MK Gold Bread Mix

Super puszysty biszkopt, idealny do tortów oraz wszystkich innych ciast, bardzo polecamy!

Do przygotowania biszkoptu potrzebujemy:

Przygotowanie biszkoptu:

  1. W misce mieszamy suche składniki (mieszankę MK Gold, mąkę migdałową i proszek do pieczenia)
  2. Białka oddzielamy od żółtek
  3. Do białek dodajemy erytrytol, ubijamy na puszystą pianę
  4. Do piany dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy
  5. Do ubitych jajek z erytrytolem dodajemy mieszankę suchych składników, delikatnie mieszamy, najlepiej ręką albo łyżką, tak aby białka jak najmniej opadły.
  6. Pieczenie 170’C z termoobiegiem przez około 30-40min (do suchego patyczka) lub z grzałką góra dół 180’C również do suchego patyczka.
  7. Po ostygnięciu konieczne jest nasączenie biszkoptu, polecamy wodę z cytryną, ewentualnie można dodać erytrytol.

Przepis na tortownicę o średnicy 26cm