Sposób wykorzystania mieszanki oraz zdjęcie nadesłane przez jedną z klientek!
Bardzo cieszy nas, że Państwa poziom fantazji kulinarnej jest bardzo wysoki, że próbujecie na możliwe sposoby wykorzystać nasze produkty. Zachęcamy do dzielenia się z nami Waszymi oryginalnymi sposobami w jaki z nich korzystacie!
- Do panierowania będziesz potrzebować:
- suchą mieszankę MK GOLD BREAD MIX
- roztrzepane widelcem jajka ze szczyptą soli
- dowolny kawałek rozbitego mięsa np. schabu wieprzowego, fileta z kurczaka
- sól, pieprz
- Rozbite mięso opruszamy solą i pieprzem (lub innymi przyprawami) i panierujemy 3 etapowo tzn.:
- obtaczamy w suchej mieszance
- następnie w jajku
- i ponownie w suchej mieszane
- Gotowe, zapanierowane mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (zalecane masło klarowane lub smalec) i smażymy po około minutę lub dwie z każdej strony w zależności od grubości mięsa do momentu aż panierka zarumieni się na kolor złoty ale nie zdąży przypalić. Ważne aby tłuszcz na patelni był rozgrzany! w przeciwnym razie panierka może nie zrobić się chrupiąca!