Panierka – MK Gold

Panierka – MK Gold

Sposób wykorzystania mieszanki oraz zdjęcie nadesłane przez jedną z klientek!

Bardzo cieszy nas, że Państwa poziom fantazji kulinarnej jest bardzo wysoki, że próbujecie na możliwe sposoby wykorzystać nasze produkty. Zachęcamy do dzielenia się z nami Waszymi oryginalnymi sposobami w jaki z nich korzystacie!

 

  1. Do panierowania będziesz potrzebować:
  2. Rozbite mięso opruszamy solą i pieprzem (lub innymi przyprawami) i panierujemy 3 etapowo tzn.:
    1. obtaczamy w suchej mieszance
    2. następnie w jajku
    3. i ponownie w suchej mieszane
  3. Gotowe, zapanierowane mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (zalecane masło klarowane lub smalec) i smażymy po około minutę lub dwie z każdej strony w zależności od grubości mięsa do momentu aż panierka zarumieni się na kolor złoty ale nie zdąży przypalić. Ważne aby tłuszcz na patelni był rozgrzany! w przeciwnym razie panierka może nie zrobić się chrupiąca!